Leiderschap

Ik werk graag naar een doel en boek graag samen resultaat.

De kunst van leiding geven is de verdeling van verantwoordelijkheden onder medewerkers. Maar ook het coachen van je medewerkers. Communicatie, voorbeeldgedrag, werken vanuit een visie, mensen laten groeien, creƫren van een veilige omgeving en blijven leren zijn kernpunten van mijn leiderschap. Zorgen dat mensen hun werk met plezier kunnen doen.

Mijn drijfveer is om mensen met plezier te laten werken, om een (nog) beter resultaat neer te zetten voor mens en organisatie.
Ik ga voor het resultaat samen met de betrokken mensen.

Achtergrond

Begonnen vanuit mijn technische achtergrond ben ik in project-management terecht gekomen. Na diverse en complexe projecten in beveiliging, gebouwbeheer, verkeer en ICT heb ik sinds 1999 afdelingen opgezet en geleid in ICT, Servicemanagement, Beheer, Software ontwikkeling en Research & Development. Binnen deze afdelingen bleven projecten, implementaties en aanbestedingen een constante factor.
Door mijn activiteiten die vaak op het scheidvlak tussen techniek, klant en business/commercie liggen, ben ik ook actief op commercieel vlak en marketing.

Leiderschap Crevides

Gewerkt in dienst van of projecten uitgevoerd bij o.a.:

KLM Cargo, Hoogovens, Volvo, Unilever, Ministeries Binnen en Buitenlandse Zaken, Defensie en Justitie, Mars, Campina, diverse Bioscopen en Theaters, Scania Networks, TMC, Yellowbrick, Diverse Hotels, Fuji Film, ABNAMRO bank, Rabobank, Diverse Koninklijke paleizen, Greenlink, Cinemeta, Webalist, ARV Group, Guide International, etc.

Leiderschap Crevides